El terme municipal de Campos compta amb aproximadament 8 km de costa que van des de la Colònia de Sant Jordi (terme municipal de Ses Salines) fins a S’Estanyol (terme municipal de Llucmajor). Encara que compta amb dos nuclis poblacionals, tota la resta de correspon a platges i arenals verges.

En la part de l’est al costat de S’Estanyol ens trobem amb sa Ràpita, a 10 km de Campos i també a 10 km circulant per carreteres secundàries del nostre Agroturisme Son Lladó. Amb nom d’origen àrab (ve del terme rábida o ribat, que significa “ermita fortificada” o “torre de defensa“) conserva encara la Torre de defensa de Son Durí, situada al costat de l’actual Club Nàutic. Avui dia Sa Ràpita és una petita localitat que tot i ser el principal nucli turístic del Municipi de Campos, no compta amb hotels, només hi ha la cases i xalets enfocats a segones residències o exclusivament d’estiueig. Disposa de tots els serveis bàsics i són molt recomanables els seus restaurants, cafeteries i forn, tant pels seus serveis com per les seves terrasses amb espectaculars vistes a la mar.

I a poc més d’1 km de Club Nàutic de Sa Ràpita l’altre nucli poblacional de Ses Covetes, originàriament format per casetes de pescadors, assentades sobre una petita zona rocosa, i que posteriorment es van afegir algunes cases d’estiueig. Avui dia compta també amb alguns bars i restaurants emblemàtics.

Tot i que és molt el que es podria comptar de la costa del nostre municipi situada en aquest icònic sud de Mallorca, avui ens enfoquem en tres de les seves platges de somni que estan molt a prop nostre; Es Trenc, Sa Ràpita i Ses Covetes, que a tan sols 6 km en línia recta, es pot arribar a elles circulant des de Son Lladó per carreteres secundàries sense trànsit en 9 km, 10 km i 7 km respectivament.

Platja d’Es Trenc:

La platja d’Es Trenc, la més gran  i de les més conegudes de Mallorca, és d’aigües cristal·lines i arena blanca i fina. Comença just després de la zona de ses Covetes amb un arenal de gairebé 3 km de longitud totalment verge; és a dir, no veuràs cases, edificis ni hotels. Això és perque Es Trenc és un territori verge que està protegit per lleis especials per a la seva conservació.

Tot i així compta amb determinats serveis, destaca el seu únic restaurant, els xibius a peu de platja, lloguer de para-sols i hamaques i entrant pel camí de la Salinera d’un pàrquing. A més les Salines des Trenc, a part de les seves vistes úniques i espectaculars  de la sal acaramullada i els estanys, ofereixen la possibilitat de visites guiades i disposen d’una botiga on podràs adquirir directament els productes de Flor de Sal des Trenc.

Es Trenc-Ses Covetes ha estat comparat amb el Carib gràcies al seu tipus de vegetació i cristal·lines aigües. A més, els seus capvespres són de pel·lícula, sens dubte veuràs postes de sol memorables a Es Trenc. T’ho garantim!

Platja de Sa Ràpita:

Abans d’explicar-te sobre aquesta bellíssima platja volem començar amb una dada que trobaràs molt pràctic; és una platja de fàcil accés tant a peu com en cotxe i té bon aparcament, fins i tot en temporada alta!

Sa Ràpita t’ofereix a 1 km d’extensió de platja i aigües cristal·lines, ideals per visites en família. Compta amb equip de salvament, restaurant, dutxes, i lloguer de serveis de para-sols, hamaques, etc. A més, entre les platges de Mallorca, Sa Ràpita es caracteritza per les seves aigües poc profundes i tranquil·les que permet que els nens petits de la casa puguin refrescar-se com si estiguessin jugant a la piscina. Tingueu en compte però que pot haver-hi alguna zona amb algues a qualque moment puntual de la temporada.

Al costat de la platja hi ha el Restaurant del Club Nàutic que ofereix exquisides opcions culinàries, especialistes en mariscades i paelles.

Platja de Ses Covetes:

La platja de la tranquil·litat! Ses Covetes està situada entre sa Ràpita i es Trenc i els nadius distingim entre la part de la dreta de les edificacions, d’uns 300 metres que s’ajunta amb la platja de Sa Ràpita i la part de l’esquerra, que s’ajunta amb la platja Trenc. Aquí les distàncies avui dia no es poden aplicar ja que la popularitat del nom Trenc ha absorbit aquesta part de ses Covetes, així que parlem d’Es Trenc-Ses Covetes i li atorguem els 3 km que hem mencionat abans per la platja d’Es Trenc. A més entre la zona rocosa, just davant al carrer d’entrada a Ses Covetes, trobem una petita platja de tot just 50 metres anomenada Es Freu.

Algunes consideracions per a aquestes platges:

  • Tenen disponibles serveis de lloguer de gandules i para-sols, però pots portar la teva.
  • Només a Sa Ràpita s’ofereix algun tipus de servei d’esports o activitats aquàtiques.
  • Totes disposen de pàrquing i són accessibles amb cotxe, encara que en alguna cal caminar una certa distància fins arribar a la platja.
  • Sa Ràpita i Ses Covetes són ideals per practicar windsurf.
  • A Es Trenc es tolera el nudisme.
A Son Lladó t’ajudarem amb qualsevol dubte que tinguis!